Find jeres næste medarbejder

Mange virksomheder søger efter nye chauffører. Men hvordan skaffer man den rigtige medarbejder? Erfaringen viser, at der er meget hjælp at hente. Vi har samlet et par gode hints og kontakter her på siden.

Når man køber en ny lastbil, gør man sig umage. Man er grundig, fordi man ved at det betaler sig. Præcis det samme gælder, når man skal finde en ny medarbejder. Men det gælder også om bare at springe ud i det og tage fat, for der er mange der gerne vil vejlede og hjælpe.

I det lokale jobcenter er der mange muligheder for at finde nye chauffører. Nogle medarbejdere er færdiguddannede og klar til at tage fat fra dag et, andre kræver en tid med oplæring. Andre igen kan komme ind i et forløb, hvor de opkvalificerer sig i virksomheden.

På jobcentrene sidder der konsulenter klar til at hjælpe med det praktiske i forhold til refusion af løn osv. Nogle jobcentre tilbyder at komme ud og besøge jeres virksomhed, andre foretrækker telefonisk kontakt, eller at I selv møder op hos jobcentret. Sammen finder I det forløb, der passer bedst til jeres behov for en ny medarbejder.

Find det lokale jobcenter her

Jobnet er en digital indgang til jobcentrene. Her får man som virksomhed let adgang til ledige kandidater og mulighed for at søge blandt 150.000 aktive CV’er. Efter at I har oprettet en profil, kan I afkrydse krav og ønsker til den nye medarbejder, eks. type af kørekort. Herefter har I et overblik over de relevante chauffører og mulighed for at kontakte dem direkte på mail eller telefon. Det er desuden muligt at oprette en agent på Jobnet, der holder øje med, hvornår en kandidat passer til jeres virksomhed. Mangler I en medarbejder til en lille periode eller en bestemt opgave, er det også muligt at sende en jobordre til Jobnet. Så kontakter de jer, når de har fundet en til opgaven.

Man kan oprette stillingsopslag direkte her eller kontakte det lokale jobcenter for at få hjælp til at oprette en profil.

Se desuden nogle gode råd til, hvordan I skriver et godt stillingsopslag her.

De fleste uddannelser har ansat en medarbejder, der kobler eleverne med den rette virksomhed. De fleste unge har ikke en praktikplads, når de starter på uddannelse, og der er derfor gode muligheder for at finde nye medarbejdere her. Man kan både søge digitalt og personligt.

Hvis I gerne vil søge digitalt, så kan I tage den lille quiz her. Den guider til det uddannelsessted, der passer til jeres behov.

Er I mere til den personlige kontakt, kan I kontakte en skole tæt på. Spørg efter praktikkonsulenten – de kan både hjælpe med at spotte den rette elev og med papirarbejdet. Flere vognmænd oplever desuden at få et godt samarbejde med praktikkonsulenten over længere tid. Det kan være til gavn for begge parter.

Find det nærmeste uddannelsessted her.

På Facebook er der grupper og sider, hvor uddannede chauffører søger en ny arbejdsplads. Nogle af grupperne er lukkede, mens andre er åbne. Her gælder det om at sælge sin virksomhed med et simpelt og godt opslag (se eksempel under ’Gode råd til et godt stillingsopslag’). Mange vil enten kommentere på opslaget eller henvise til en, de kender. Så kan I tage kontakten derfra.

Søg på Facebook på ord som chauffør, job, lastbilchauffør, chaufførjob søges og vognmænd søger chauffør.

Har jeres virksomhed en hjemmeside? En profil på Facebook eller LinkedIn? Eller har I god kontakt til et større firma, der modtager mange ansøgninger? Ofte er det den personlige kontakt, der er den lette adgang til en ny medarbejder.

Skriv det gode stillingsopslag

Flere hestekræfter givere højere fart. Og bedre stillingsopslag giver bedre medarbejdere. Her er nogle råd til det gode stillingsopslag.

Det handler om den nye medarbejder

Det handler om, at I skal have en ny medarbejder, der bidrager til virksomheden. Men de dygtigste stillingsopslag lægger det til side og tænker på, hvad den nye medarbejder får ud af at få et job hos jer. De dygtige virksomheder smigrer og tiltrækker de bedste kandidater ved at vise, hvad godstransportbranchen og netop jeres virksomhed kan tilbyde – ikke (kun), hvad medarbejderen skal opfylde af krav.

Kom godt i gang

En god start kan være at skrive et par ord ned til spørgsmålene nedenfor. Så får I et klart billede af, hvad I kan tilbyde den nye medarbejder. Snart har du tekst til det gode stillingsopslag.

  • Hvilke arbejdsopgaver ligger der i jobbet?
  • Hvordan er fordelingen af de forskellige opgaver?
  • Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud?
  • Hvem får chaufføren kontakt med i sin dagligdag?
  • Hvilke udfordringer er der i jobbet?
  • Hvilke muligheder for udvikling er der?
  • Hvad gør jeres virksomhed til et godt sted at arbejde? Personalegoder? Løn? Andet?

Sådan kan stillingsopslaget se ud:

1. Overskrift

Skriv en enkel og simpel overskrift på ansøgningen, så den er nem at søge på.

Eksempel: Titlen kan være ’Godschauffør til fragtkørsel’ eller ’Lageroperatør med speciale i transport’.

2. Indledning – ”Vi er..”

Skriv kort den vigtigste information om virksomheden. Hvor ligger jobbet rent geografisk? Er det et job på fuldtid eller deltid? Her kan I også kort introducere virksomheden. Hvor mange medarbejdere er I? Er I et gammelt eller nyt vognfirma? Er der noget særligt ved jer som virksomhed?

Eksempel: Vi er et mellemstort lager i Holte, der hver dag får nye ordrer og derfor søger en ny lagermedarbejder med speciale i logstik. Stillingen er deltid og starter 1. august.

3. Hvad I kan tilbyde den nye medarbejder? – ”Vi tilbyder..”

Skriv om hverdagen på værkstedet og de forskellige muligheder og opgaver, I kan give en ny medarbejder.

Eksempel: Vi tilbyder et job i en virksomhed, hvor vi sikrer dig gode oplevelser på lageret og i personalestuen. Du får mulighed for at have daglig kontakt med de andre medarbejdere, hvor vi sammen løfter mange forskellige opgaver. Vi har faste arbejdstider og rutiner, så du vil opleve en stabil arbejdsdag.

Som ny i jobbet vil du være koblet op på en medarbejder, der vil oplære dig i, hvordan vi gør tingene. Du vil komme til at lære rigtig meget om logistik og håndtering af både store og små kunder. Vi er desuden rigtig gode til røverhistorier i frokostpausen.

4. Personprofil – ”Vi forestiller os, at du..”

Her kan I skrive om det, I søger hos den nye medarbejder.

Eksempel: Vi forestiller os, at du er i gang med at blive lageroperatør med speciale i transport. Vi ser gerne, at du allerede eller snarligt har stort kørekort, da en stor del af jobbet består i at fragte varer i vores egne biler med vores faste fragtmænd.

5. Arbejdsopgaver

Her nævnes de faste arbejdsopgaver, som den nye medarbejder vil få. Opgaverne kan evt. skrives i punktform.

Eksempel:

  • Kundebetjening, hvor du modtager ordrer fra mindre kunder.
  • Finde og udvælge varer.
  • Pakke varer om til videre transport.
  • Opdatere forskellige ordrer i vores IT-system.

Tjekliste til dit stillingsopslag

  • Stillingsbetegnelse
  • Dato for opstart
  • At der står, hvor ansøgningerne skal sendes hen (sted/person?)
  • Ansøgningsfrist
  • Kontaktoplysninger på en person, som kan besvare uddybende spørgsmål
  • Adressen på virksomheden
  • Arbejdstid og antal timer