Transportens Udviklingsfond

Siden 1989 har Transportens Udviklingsfond arbejdet for at fremtidssikre godstransporten i Danmark. Vi iværksætter initiativer og støtter gode idéer, der udvikler branchen og viser dens værdi. I fonden har vi særligt fokus på at fremme og udvikle uddannelser til godstransportbranchen.

I sidste ende er målet at skabe en attraktiv fremtid for medarbejdere og virksomheder på det organiserede arbejdsmarked i den danske godstransportbranche.

Bag fonden står ATL - Transportens Arbejdsgivere og 3F (Fagligt Fælles Forbund).

Fondens formål

Transportens Udviklingsfond initierer, støtter og igangsætter en bred vifte af projekter. Fælles for projekterne er, at de udvikler og skaber værdi for den samlede godstransportbranche – til gavn for både virksomheder, medarbejdere og uddannelsessteder.

Download vedtægter

Udvikling af godstransporten

Vi igangsætter og understøtter initiativer, der bidrager til udvikling af godstransporten og sikrer den fremtidige arbejdskraft inden for transportområdet.

Fælleskurser

Vi etablerer fælleskurser og andre former for uddannelse af 3F-medlemmer, samt virksomhedsrepræsentanter inden for områder relevante for det fremtidige transportområde.

Konferencer

Vi støtter konferencer for repræsentanter fra virksomheders ledelse og 3F-medlemmer om fremtidige uddannelsesbehov og uddannelsessystemer i relation til transportsektorens udviklingsmuligheder.

Pilotprojekter

Vi etablerer pilotprojekter, der samler erfaring og viden om nye undervisningsformer og uddannelsesindhold.

Forskning

Vi støtter forskning vedrørende fremtidige kvalifikations- og uddannelsesbehov.

Tilskud til nye uddannelser

Vi yder tilskud til etablering af nye uddannelser inden for transportsektoren.

Jubilæumsskrift

I 2019 kunne Transportens Udviklingsfond fejre 30-års jubilæum, og det blev anledning til at se tilbage på de mange projekter, fonden har etableret gennem tiden.

Det er blandt andet blevet til udvikling af apps, uddannelsesprogrammer og sundhedsprojekter, der alt sammen har været til gavn for branchen.

Download jubilæumsskrift

Har du et forslag eller en idé til, hvad du synes, vi skal arbejde med? Eller ønsker du at søge midler til et projekt? Så skriv til os her.

Tilskud til virksomheder

Er jeres virksomhed medlem af ATL? Så udbetaler Transportens Udviklingsfond lærlingebonus, mentorbonus, giver støtte til studieture, refunderer svendeprøvegebyrer og betaler bogpakker til jeres lærling under uddannelsen.

Organisation

Bestyrelse

Repræsentanter for 3F

Formand

Kim René Busch
Forhandlingsekretær

Bestyrelsesmedlem

Mike Stirling
Afdelingssekretær
3F Kastrup

Bestyrelsesmedlem

Flemming Overgaard
Forhandlingssekretær

Bestyrelsesmedlem

Christian Sørensen
Faglig sekretær

Repræsentanter for ATL

Næstformand

Peter B. Jepsen
Direktør for HR og Kommunikation

Bestyrelsesmedlem

Lars William Wesch
Fondsadministrator og Branchedirektør i ATL

Bestyrelsesmedlem

Henrik Tofteng
Vognmand

Bestyrelsesmedlem

Hanne Bødker-Petersen
Adm. Direktør

Kontakt

Projektchef

Magnus Købke
Tlf. +45 2261 5960
mk@tu.dk